В ГЕРБ е топката и отговорността, но е видна политическата им безпомощност. В това е убеден депутатът от Продължаваме промяната" Венко Сабрутев. В студиото на БНТ той заяви, че "няма партии, които да застанат зад Борисов".

Въпреки това той призна, че има сформирана коалиция в Народното събрание и тя включва ГЕРБ и ДПС, в зависимост от гласуванията, назначенията и ключовите комисии. Припомняме, че вчера лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че аритметиката показвала, че без ГЕРБ, ДПС и Възраждане не може да се състави правителство.

"На България ѝ трябва редовно правителство, стабилно управление, базирано на ясни политики. Експертни кабинети и плаващи мнозинства са неработещи системи, маркетингови инструменти за скриване кой управлява", подчерта Венко Сабрутев и отново уточни, че от ПП настояват за лидерски разговор пред камерите, микрофоните и пред целия български народ. Такива разговори ПП ще проведат на ниво политики с всички партии, когато вторият мандат дойде при тях.

Кирил Петков би преговарял с Борисов, но с условие

Кирил Петков би преговарял с Борисов, но с условие

ПП твърдо не подкрепя кабинет на ГЕРБ в първия мандат

Кога ще се случи това обаче Сабрутев не знае. Утре предстоят консултациите с "Продължаваме промяната" при президента Румен Радев - втората среща за втора поред седмица, след като стана ясно, че държавният глава ще бави консултациите и връчването на мандатите, за да даде възможност на 48-то Народно събрание да гласува бюджет и да приеме закони, свързани с Плана за възстановяване и устойчивост.

"Ще отидем с нашите политики при президента. Не съм привърженик отделните власти да се смесват", заяви Венко Сабрутев на въпрос как от "Продължаваме промяната" биха отговорили на критиките на президента.

По думите му служебното правителство трябва изготви адекватен бюджет за 2023 година и да го внесе в Народното събрание, вместо да вмешателства в работата на парламента.

Асен Василев обвини служебният кабинет в безотговорност

Асен Василев обвини служебният кабинет в безотговорност

И в спекулации с вариантите на бюджет, които обаче няма да бъдат внесени