Лидерът на "Воля" пророкува по време на интересна пресконференция в Народното събрание.

Като "скучна среща" определи в началото лидерът на "Воля" по повод вчерашните събития в Народното събрание и по-специално посещението на председателя на ЕП Антонио Таяни.

Веселин Марешки коментира борбата си с картела в горивата, който бил с пипала в политиката. По думите му българският народ се мародерства.

Той атакува цената на бензина в "бензиностанциите на картела". Около 40 стотинки бил маржът. "А марж от 40-50 стотинки е мародерство", категоричен бе Марешки.

Той настоява за държавна регулация. Никой в аптеките не може да сложи 50 стотинки марж, обясни лидерът на "Воля".

Благодарение на неговата битка с картела маржът намалял. Затова вчера пред шефа на ЕП поискал помощ в битката с картела. "Лукойл" не са платили и една стотинки данъци за последните две години, според лидера на "Воля". Къде са правораздавателните органи, пита Марешки.

Веселин Марешки направи предсказание - Иво Христов няма да стои дълго в Народното събрание. Лидерът на "Воля" не се спря до тук и направи второ пророчество - Валентин Златев излиза от "Лукойл". Такава му била информацията.

Валентин Златев е в прокуратурата

Валентин Златев е в прокуратурата

Най-вероятно Златев е призован заради твърденията му, че българите купуват контрабандно гориво

Иначе Веселин Марешки не се притеснява от поредна проверка на КЗК срещу него, както се заканиха от петролната и газова асоциация. Абсолютна услуга ми правят, убеден е бизнесменът.

Всеки ден Марешки ще чете декларация срещу Иво Христов и депутатите от групата му ще напускат залата.

Лидерът на "Воля" направи и трета прогноза - скоро ще има предсрочни избори. Няма да позволя на никой да си прави гаргара с нас, закани се той.