От "Движение България на гражданите" (ДБГ) искаме оставката на правителството и предсрочни парламентарни избори. Това заяви Найден Зеленогорски, заместник-председател на ДБГ, в сутрешния блок на Нова телевизия.

Части от Реформаторски блок (РБ) имат по-различно отношение към правителството. В подобна среда няма как да се работи ефективно, без препотвърждаване на решението за опозиционност на РБ и ефективни действия в тази посока, каза той по повод решението на ДБГ за замразяване на членството в РБ.

ДБГ напуска Реформаторския блок, не се борел с диктатурата на Борисов

ДБГ напуска Реформаторския блок, не се борел с диктатурата на Борисов

Настояват за създаване на антиГЕРБ коалиция

По думите му, кабинетът демонстрира национал-популизъм, в парламента има само скандали и не се осъществяват никакви политики, а идеите за одържавяване на ЧЕЗ или военни предприятия са недопустими. Подобни неща нямаше в предишния парламент, настоя Зеленогорски.

Демокрацията е застрашена, има опити за феодализиране на общини, а управлението замете важни реформи, които успяхме да наложим в 43-то НС - машинното и електронно гласуване, които се чудят как да отменят, започване на реформи в образованието и здравеопазването, превъоръжаване.

5 партии срещу номинацията на Пламен Георгиев за шеф на Антикорупцията

5 партии срещу номинацията на Пламен Георгиев за шеф на Антикорупцията

КПКОНПИ ще се превърне в оръжие срещу неудобните и чадър за приятелите на властта

Антикорупционното законодателство беше подменено, създаде се орган, чиято независимост не може да бъде гарантирана. Бях вписан е тефтерчето на Златанов и се надявам да не видим отново същите механизми, коментира част от аргументите за искане на оставка на правителството Зеленогорски.

И Оруел не може да напише драма като тази с ЧЕЗ. Очевидно е, че зад тази дама има схема, която никой не иска да разкрие. Когато се спре тока на 3 млн. българи, защото фирмата не може да се справи, институциите може и да се сетят, че имат задължения, отговори на въпрос за сделката за ЧЕЗ заместник-председателят на ДБГ.

ДАНС не действаха ефективно при случая с КТБ, няма гаранции, че за енергетиката ще го направят, затова ние не подкрепяме подобно предложение, добави Зеленогорски.

Предизборната кампания на Путин се провежда на българска територия

Предизборната кампания на Путин се провежда на българска територия

Дори Панов и Цацаров застанаха на една позиция за промените за неизбежната отбрана