"Предизборната кампания на Путин се провежда на българска територия. Заснетото тук е прожектирано в Русия, което означава, че е правено за вътрешна употреба. Там църквата е част от службите. Кирил и Путин са били колеги", каза о.р. ген. Атанас Атанасов и лидер на ДСБ пред bTV относно изявленията на руския патриарх Кирил в България. 

"Бойко Борисов и Румен Радев трябва да почерпят Валери Симеонов - той с неговото непоръбено поведение ги остави в сянка и те са се свили като мишки", коментира изявлението на съпредседателя на Обединените патриоти ген. Атанасов.

Сидеров охранява името на руския патриарх от езика на Валери Симеонов

Сидеров охранява името на руския патриарх от езика на Валери Симеонов

Вицепремиерът да се извини

"Защо не излезе президента да кажа какво мисли той по отношение поведението на този човек. Борисов не му беше работа да се обади на Путин. Хората трябва да разберат какво се случи", категоричен бе о.р. ген. Атанасов и коментира, че не е работа на премиера да се обажда на руския президент Владимир Путин след визитата на патриарх Кирил и да го пита какво ще правим за АЕЦ "Белене".

Атанасов обяви, че вече и той не разбира кой от обществените скандали какво прикрива. "Те спрели ли са да се клатят - и малката и голямата коалиция са от скандал в скандал. Това с патриарха ЧЕЗ ли прикрива - вече не мога да разбера кой скандал какво прикрива. Властта не се справя с обикновени битови случки и те разпалват общественото настроение", каза Атанасов.

Той обобщи скандала за продажбата на ЧЕЗ, изказването на руския патриарх, който искаше да бъдат почетени предимно руските бойци, загинали за освобождението на България от турско робство и последвалите протести в защита на пловдивски лекар, който застреля мъж, влязал в двора му с цел кражба."

Няма нужда да се коментира, че тези хора, които искат да купят ЧЕЗ нямат експертиза, нямат ресурс. От къде идват парите, запита в студиото на bTV о.р. ген. Атанас Атанасов, бивш директор на Националната служба за сигурност (НСС).

Припомняме, фирмата, определена за купувач на електроразпределителното дружество за Северозападна България и София е "Инерком", собственик на Гинка Върбакова "Инерком". 

Кадиев: Национално предателство е държавата да партнира на "Инерком" в сделката за ЧЕЗ

Кадиев: Национално предателство е държавата да партнира на "Инерком" в сделката за ЧЕЗ

Властта се опитвала да мотае сделката, за да се размине скандалът

"Офшорките са механизъм за пране на пари. Кой иска да пере пари", продължи с въпросите си Атанасов. Чешкото дружество ЧЕЗ отдавна иска да продаде бизнеса си в България. Оплакваха се, че са притискани. Тяхната работа е да си приберат парите и да напускат, коментира мотивите им той.

Отвсякъде изскача потвърждение, че тези, които са свързани с ЧЕЗ, са близки с премиера Бойко Борисов, заяви генералът.

"Едно от лицата, убито в центъра на София - Тодор Толев - известен като Бялата лисица в средите на службите, - този човек е много близък с Борисов. Този човек е организаторът на онази голяма далавера с импулсите, където е фирмата на Славчо Върбаков", обясни ген. Атанасов.

Гинка и Славчо Върбакови са подставени лица според Атанас Атанасов

Гинка и Славчо Върбакови са подставени лица според Атанас Атанасов

Аферата с ЧЕЗ има заряда да свали правителството, тълкува Атанасов

В един момент ще продадат шалтера на електричеството на София на някой, който не може да го управлява, опасява се генералът. По думите му, през ЧЕЗ минават над 100 млн. лева кеш, а на офшорките им трябват пари в кеш.

Атанасов видя неизпълнение на служебни задължения в изявлението на новоизбрания председател на комисията за антикорупция (Комисия за отнемане не незаконно придобито имущество) Пламен Георгиев, че не е разследвал разговора между покойният шеф на митниците Ваньо Танов и премиера Бойко Борисов.

Пламен Георгиев обеща сериозни резултати бързо

Пламен Георгиев обеща сериозни резултати бързо

Според Георгиев няма нарушения по делото за Мишо Бирата и Ваньо Танов

"Не е разследвал - този човек трябваше да му образувал проверка. Успешно е прикрил премиера Борисов при очевидни факти на нарушение, извършено от негова страна! Това ли му е успешното", възмути се Атанасов.

Атанасов определи излизането на Движение "България на гражданите" (ДБГ) от Реформаторския блок като адекватно действие. "Патерицата на Борисов се разпада отвсякъде. Очевидна е нуждата от дясна алтернатива. Очевидно е, че остатъчния Реформаторски блок поведението им е да лъскат имиджа", каза Атанасов.

"Върви процес на концентрация. Когато имаме конкретни новини, ще ги обявим", допълни Атанас Атанасов, който е председател на ДСБ.

ДБГ напуска Реформаторския блок, не се борел с диктатурата на Борисов

ДБГ напуска Реформаторския блок, не се борел с диктатурата на Борисов

Настояват за създаване на антиГЕРБ коалиция

"Има стаено потискано настроение заради неспособността на държавата да се справи с битовата престъпност. Нещо, което е уредено от Римско право, Каракачанов и Борисов тичат да го променят. По темата "неизбежна отбрана" дори Сотир Цацаров и Лозан Панов застанаха на едно мнение", каза ген. Атанасов.

Панов и Цацаров с близка позиция за неизбежната отбрана

Панов и Цацаров с близка позиция за неизбежната отбрана

ВСС няма да участва в групата, която променя текстовете за самоотбраната в дома