"Решението означава, че се опитват да мотаят няколко месеца сделката за ЧЕЗ и да се размине скандалът. С това се цели да се подаде ясен скандал, с който политическите партии да включат въпроса в предизборните кампании, с което в крайна сметка да се развали сделката."

Това коментира председателят на "Нормална държава" Георги Кадиев в ефира на Нова телевизия на въпрос трябва ли да се осъществи сделка за продажбата на електроразпределителното дружество.

ЧЕЗ проучва възможностите държавата да влезе в сделката

ЧЕЗ проучва възможностите държавата да влезе в сделката

След няколко седмици преговорите по сделката ще продължат

"В тази сделка задължително трябва да има участие от страна на държавата", подчерта той.

Кадиев отсече, че това е една политическа сделка, в която има много политически елементи. Според него това не са два икономически субекта, които продават нещо.

Димитър Манолов, председател на синдиката КТ "Подкрепа", подкрепи думите на Георги Кадиев и заяви, че няма как българската държава да не може да влезе в ЧЕЗ, защото тя е била собственик на електроразпределителното дружество.

Трайков: Държавата няма работа нито в ЧЕЗ, нито в другите ЕРП-та

Трайков: Държавата няма работа нито в ЧЕЗ, нито в другите ЕРП-та

Хората, които не разбират от икономика, усещат с кожата си, че нещо не е наред

"Въпросът е стратегически и няма как държавата да не участва в сделката", каза още Манолов.

Кадиев от своя страна добави, че трябва да се развали сделката за ЧЕЗ, след което да се намери начин българската държава да бъде първоначален кандидат за електроразпределителното дружество, без коалиции.

"Това ще е някакъв вид национално предателство, ако българската държава стане партньор на "Инерком Груп" в сделката за ЧЕЗ", отсече Кадиев.

БСП и ПЕС стоят зад ЧЕЗ, разкриха от ГЕРБ

БСП и ПЕС стоят зад ЧЕЗ, разкриха от ГЕРБ

ГЕРБ откриха "гадовете" на "Позитано"

Той добави още, че трябва да се отправи силен политически сигнал към обществото и банките, с който сделката да пропадне и да няма кой да я финансира.

"Сделката е лоша, тя е прокорупнционна и не трябва да се състои", настоя още Кадиев.