ВМРО смятат, че политиката, която се води, отново ще доведе до това "най-бедната държава в ЕС да плати за игрите на големите на върха", като това дори се случва и в момента - свръхвисоките цени плаща всяко българско домакинство и всеки беден български пенсионер.

Затова и искат оставката на Кирил Петков и на целия кабинет.

Пред Русия смирено подбутваме пешката

Пред Русия смирено подбутваме пешката

Закъсняваща доставка на американските Ф-16 и предсрочното спиране на руския природен газ - добра епитафия за балансиращата политика на България

"В България тези, които държат кормилото на държавата, си играят на стражари и апаши в самата коалиция. Премиерът разиграва томбола с DMS дарения за оръжия за Украйна, защото "моля другарката" Нинова го е хванала здраво за ухото. А енергийният министър се изживява като говорител на санкционния екип на ЕС срещу "Газпром", залагайки на карта енергийната сигурност на държавата.

Това се посочва в позицията на партията.

"Газпром" спира газа и предупреди да не пипаме транзита
Обновена

"Газпром" спира газа и предупреди да не пипаме транзита

Полша потвърди спиране на доставките

Според ВМРО министър-председателят не може да управлява дори и коалицията, която оглавява, а за да замаже този факт, е решил да отиде до Украйна, за да си направи имиджово селфи. Но тъй като и това му е отказано, използвал "шумната димка "Газпром" и е отказал руския газ - илюстрация на поговорката "Видяла жабата, че подковават вола, и тя вдигнала крак".

А в действията на правителството войводите виждат прозиращите недалновидни обещания към западни посолства.

Кирил Петков: МЕ има точни стъпки за справяне с кризата

Кирил Петков: МЕ има точни стъпки за справяне с кризата

Кабинетът ще прави пълен преглед на договорите с "Газпром"

"Продължаваме промяната" са решили, че ще бранят директивите на ЕС, налагащи санкции на Русия, с цената на оцеляването на българската икономика.

Според ВМРО Германия е приела условията на Русия, Гърция също е платила, Полша пък се е подсигурила с алтернативни трасета на природен газ. "Да не говорим, че зад всичко това вече съвсем ясно се вижда "приятелската" сянка на САЩ."

Няма риск от дефицит на газ поне за месец, цените обаче остават неизвестни

Няма риск от дефицит на газ поне за месец, цените обаче остават неизвестни

Александър Николов: Докато съм министър България няма да води преговори под натиск и с наведена глава

"Това е поредното национално предателство и ние от ВМРО за пореден път искаме оставката на министър-председателя Кирил Петков и на целия напълно несъстоятелен и определено опасен за България кабинет!"

Радев пита чии интереси обслужва кабинета "Петков"

Радев пита чии интереси обслужва кабинета "Петков"

Спирането на доставките на газ за него ще бъде истински тест за европейската солидарност

Според ВМРО кабинетът "Петков" е вкарал страната в поредната инфлационна спирала след икономическия хаос. Освен това непрекъснато се разигравал евтин политически ПР на гърба на българския народ.

А цените растат неудържимо с часове и са далеч по-високи от тези в развити икономики като германската, австрийската и френската. От ВМРО посочват и че страните от т.нар. Източен блок са намерили механизми да защитят хората от тежките икономически последици от войната в Украйна.

Корнелия Нинова се пита къде е вдигнатият юмрук на президента

Корнелия Нинова се пита къде е вдигнатият юмрук на президента

ПП била създадена, за да убие БСП