В условия на извънредно положение последното, което ни трябва, е парламентът да потъне в безсмислени дебати. Това заяви пред Bulgaria ON AIR политологът доц. Стойчо Стойчев по повод провала на вчерашното извънредно заседание заради липса на кворум.

Той обясни, че такъв тип кризи обикновено консолидират подкрепата за управляващите партии, тъй като се търси едно голямо национално усилие.

Тази криза е вредна за нови политически формации, а парламентарно представените партии ще затвърдят позициите си, категоричен бе Стойчев.

По негови думи в момента публичното пространство е препълнено с информация и брифинги, които дават изчерпателна информация за мерките срещу коронавируса. По тази причина той изрази мнение, че парламентарен дебат по този казус не би донесъл нищо. Въпросът оттук насетне според него бил дали да се губи време в подобни препирни, или да се действа по-конструктивно.

Нинова обвинява правителството в далавера

Нинова обвинява правителството в далавера

Настоява да се инвестира в малкия бизнес и родното производство

Стойчев заяви, че ВМРО навлиза в режим на предизборна кампания и ще търси дистанциране от ГЕРБ. Това в България е работеща стратегия, сега ще се говори, че те предлагат хубави решения, а ГЕРБ не ги приемат, заяви политологът.

Той подчерта, че избирателната ни система предполага коалиционно управление, но в момента, макар кабинетът да е коалиционен, било ясно кой носи политическата отговорност.

Припомняме, вчера Корнелия Нинова заяви на брифинг в Народното събрание, че властта и приближените се хранят от кризата. Левите критикуват правителството че няма план за действие още в началото на кризата, а по средата на кризата работят на принципа проба - грешка. Това според тях била поредната стъпка на едноличната власт, вървяща към диктатура. БСП свикаха извънредно заседание на парламента, което обаче депутатите от ГЕРБ бойкотираха и не се регистрариха. Левите обаче внесоха веднага отново подписи за нова заседание, на което да бъде изслушан премиерът Борисов.

БСП си спечелили няколко минути слава

БСП си спечелили няколко минути слава

Според Горанов не е нужно да се събира парламента за една пресконференция