От името на ВМРО депутатът Юлиан Ангелов ще предложи намаляване на 50% на депутатските заплати до изтичане на извънредното положение.

Ангелов припомня, че от ВМРО преди две години са предложили нещо подобно - системата за възнагражденията на парламентаристите да бъде зависима от осигурителния доход и индекса на потребителските цени.

"Това предложение беше отхвърлено. Сега как Ви звучи, колеги", пита във фейсбук профила си Юлиан Ангелов. Как бюджетът ще процедира по пера с разпределението на разликата е въпрос на финансови разчети от страна на Министерство на финансите.

Припомняме, че вчера на второ четене на промени в извънредния закон в комисия депутатите се отказаха от партийните субсидии до края на извънредното положение. 

От 13 март, когато бе въведено извънредното положение до неговия край, партиите няма да получават субсидия от държавата за осъществяване на своята политическа дейност.

Караянчева за замразяването на заплатите: Може да не е полезно, но е редно

Караянчева за замразяването на заплатите: Може да не е полезно, но е редно

Тя се извинява за грешната си преценка за популизма във въпроса

Миналата седмица, след като стана ясно, че регулярно депутатските заплати се вдигат, премиерът Бойко Борисов заяви, че ще разпореди на ПГ на ГЕРБ да внесе друго предложение, а председателят на парламента се отметна от тезата си за популизъм в искането и се извини.