С прерязване на трикольорната лента, специално опъната пред Министерството на икономиката, активисти на ВМРО откриха разпродажбата на държавата. „Запазваме парченце за човека с лентите, да не се сърди", каза Ангел Джамбазки.

Той призова, който има жълти стотинки да направи една вноска за продажбата на железниците, на електропреносната система, на това, което е останало в държавата и към министерството полетяха и задрънчаха жълти стотинки.

Пенсионери съдят страната заради мизерията
Още...

Протестиращите скандираха „Оставка", „Стига геноцид", „Трайчо не се траеш", „Престъпници, грабители на българския народ вън от България". Те бяха опънали дълъг черен транспарант пред министерството с надпис „Държавата гние - проблемът сте вие".

Сред плакатите на протестиращите е и предупреждението: „Високи парно, ток и газ - наесен може и без вас".

„Протестираме срещу повишаването на цената на тока, енергийната политика на правителството, против намеренията за приватизацията на миноритарни дялове на елразпределителните дружества, за приватизация на ВЕЦ-ове, обособени части от БЕХ, за продажба на далекопроводите", заяви Костадин Костадинов от ВМРО.

По думите му цялостната политика на правителството показва, че не се мисли за следващите години, а за следващите 10 месеца. Как да се съберат пари до края на годината, за да се напълни държавния бюджет. Според него управляващите въобще не се замислят какво ще се случи, когато парите от продажбите бъдат за пореден път изядени и изпити и няма какво да се продава.

ВМРО са категорични, че няма никакви основания за повишаване цената на тока, а тя скача от 1 юли с 1,8 %. За последните 2 години няма повишение на себестойността на произвеждания ток, а същевременно има увеличение на крайната цена за потребителя, подчерта Костадинов.

Припомняме, вчера регулаторът ДКЕВР официално обяви повишаване цената на ток и парно от първи юли.
Според ВМРО започва демонтаж на държавата. „Железницата е кръвоносната система на една страна, а българската железница се реже за скрап и държавата ни прилича на огромен пункт за старо желязо", заяви Ангел Джамбазки.