Следващият коалиционен партньор на ГЕРБ ще бъде партията на Слави Трифонов "Има такъв народ". Това вече се подготвя от социологията. Мнението е на лидера на "Атака" Волен Сидеров.

"ГЕРБ са хлъзгави и ако не им се наложи малко по-твърдо, няма как да стане. Ръководството на ГЕРБ и Борисов нарушиха баланса", каза Сидеров в студиото на БТВ за настоящата коалиция, което е с Обединените патриоти, част от която формално е и "Атака".

След решението на ВМРО да са сами на изборите и НФСБ се отказва от коалиция?

След решението на ВМРО да са сами на изборите и НФСБ се отказва от коалиция?

Не са обсъждани други варианти...

По думите на Сидеров той многократно е натискал за промени, но ВМРО и НФСБ са подменили политиката, за която са били избрани от избирателите си.

На въпрос дали има диалог с премиера Бойко Борисов, Сидеров коментира, че отдавна няма такъв. "От доста време се чудя дали да не изляза на автостоп някъде и да спра джипката, и да му кажа нещата, които искам да му кажа. Но и той може да ме намери. Аз си стоя статично, може да ми се обади", коментира лидерът на "Атака".

Сидеров заяви отново, че е бил конструктор на коалицията Обединени патриоти, създадена на разговор и почерпка, но благодарение на нея за първи път ДПС е било изместено от третото място.

ВМРО ще се явяват на изборите сами?
Обновена

ВМРО ще се явяват на изборите сами?

Позицията на партията клони към самостоятелно явяване

"Започнах да критикувам политиката на патриотите. Хората очакваха от нас други неща - да поощрим индустрията, земеделието, да увеличим доходите, да внесем национално самочувствие. Това не се случи" - така Волен Сидеров обясни раздора между "Атака" и ВМРО и НФСБ. По адрес на Красимир Каракачанов и Валери Симеонов, бившият им коалиционен партньор заяви, че и двамата станали вицепремиери и започнали да се занимават с неща, заради които не са били избирани от хората. "Министерство на отбраната стана агенция за недвижими имоти, другият вицепремиер започна да затваря заведения печеливши и да удря средния бизнес." Според лидера на "Атака" хората са ги вкарали в парламента за друго.

Сидеров даде примери с лобистки закони - промените за Черноморското крайбрежие, изсичането на горите, както и законът за трюфелите. "Цялата патриотична общност в България с нетърпение очакваше този закон за трюфелите и ВМРО им го даде", каза с ирония Сидеров.

Сидеров се отказва от коалицията, понятието "Патриоти" е дискредитирано

Сидеров се отказва от коалицията, понятието "Патриоти" е дискредитирано

"Атака" ще се яви самостоятелно на избори, отворена е за граждански формации