"Воля" предлага Народното събрание да избере Симеон Найденов за председател на КПКОНПИ, съобщават от пресцентъра на партията.

Депутатите от "Воля" заявяват, че издигат тази кандидатура водени от принципа, че за всеки важен пост като този трябва да има възможност за избор и конкуренция на личности.

Те подчертават, че чрез професионални си опит и лични качества Найденов може да допринесе за постигането на по-добри резултати при противодействието на корупцията.

Симеон Найденов е роден през 1951 г. в село Белоградец, област Варна. Има над 35 години юридически стаж, заемал е длъжности, изискващи взимането на отговорни и бързи решения, както за предотвратяването на престъпления, така и за разкриването на такива. Завършил е юридическото си образование в Москва, а професионалната му кариера стартира в структурите на МВР във Варна.

През 1998 г. е вписан като адвокат в Адвокатска колегия. От 2017 г. е народен представител в 44-то Народно събрание от партия "Воля". Член на Комисията по правни въпроси и на Комисията по борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика.