От ВМРО са готови да се извинят на НФСБ, ако хората на Валери Симеонов се чувстват обидени. За зам.-председателят на ВМРО Искрен Веселинов проблемът имал няколко страни. Това е принципният въпрос за политиките, които следва да се отстояват, изтъкна той.

Валери Симеонов замразява разговорите с ВМРО за евроизборите

Валери Симеонов замразява разговорите с ВМРО за евроизборите

Заради фалшива загриженост и атаки на Каракачанов

За нас въпросът за явяването на евроизборите е част от общия въпрос за единодействие в парламента и в управлението, и за постигане на реални резултати, посочи воеводата.
Нещата не трябва да се концентрират върху личностите и кой ще води и кой ще е извън листата, по думите му. Трябва да имаме общи идеи, които ще реализираме в следващите месеци и години, обяви Веселинов.

Ако с НФСБ си броим атаките, ще влезем в един филм, в който не искаме, коментира той.

ВМРО иска да е горивото в системата на управление

ВМРО иска да е горивото в системата на управление

Проблемите в малката коалиция идвали от личностни амбиции

Хората на Каракачанов били готови да преодолеят всякакви драма. Нямаме събиране на коалиционния съвет, нямаме събиране на парламентарната група, призна обаче Веселинов. Нашата мисия винаги е била да обединяваме патриотичното пространство, обясни Искрен Веселинов.

Във връзка с кандидатурата на Ангел Джамбазки от гражданско обединение и дали това е знак, че ще се явят самостоятелно, заместник-председателят на ВМРО заяви, че това е знак, че той има широка обществена подкрепа. Обмисляли се всички варианти за евровота.

Сидеров не изключва вариант патриотите да са заедно на евровота

Сидеров не изключва вариант патриотите да са заедно на евровота

"За една битка за Европа, в която ще се сблъскат глобализъм и антиглобализъм"

Припомняме, напрежението и неяснотата в малката коалиция тлеят от месеци, като и в момента не е ясно кой е председателя на парламентарната им група, след като от НФСБ оттеглиха доверието си от лидера на "Атака" Волен Сидеров още през есента на миналата година.

Това стана покрай искането на Волен Сидеров на оставката на Валери Симеонов и още тогава се заговори, че целта на "Атака" е лидерът им да води евролистата на Обединените патриоти.

В конфликта Сидеров - Симеонов от лятото лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов се включи като "синя каска", по собствените му думи.

След връщането на Валери Симеонов в парламента обаче се очакваше назряване на нов конфликт. При важното гласуване от депутатите за мандат на правителството за преговори с правителството на САЩ за закупуване на нови изтребителите за българските ВВС депутатите от ВМРО подкрепиха управляващите, а НФСБ и "Атака" гласуваха против.

Също миналата седмица обаче Валери Симеонов заяви, че няма как да си говори със Сидеров, тъй като двамата не се виждат на заседания на парламентарната група на ОП.

Вчера от "Атака" разпространиха прессъобщение, че такова заседание е провалено не заради тях, а заради отсъствието на депутатите от НФСБ.

Съответно от НФСБ веднага опровергаха Волен Сидеров.