Естествено е, че всеки иска да овладее службите, но президентът Румен Радев - не. Това заяви в студиото на Нова телевизия говорителят на служебните правителства на Румен Радев Антон Кутев.

По думите му държавният глава не ги е овладял, тъй като той по Конституция има право на това да участва в процеса на назначения. Кутев обаче не одобрява начина, по който действа настоящото правителство, отнасяйки се с пренебрежение, снизходителност и наставнически. Както лично към Явор Божанков, така и към останалите депутати от "Продължаваме промяната" Антон Кутев излезе с препоръка - "Малко по-кротко - малко повече слушаме, учим и след това правим. Не казвам, че не могат да се научат..."

Припомняме, министърът на вътрешните работи Калин Стоянов трябва да внесе днес доклад за смяната на главният секретар на МВР Петър Тодоров, а отстраняването му иска след съвещание за зачестилите тежки криминални престъпления, включително и разстрела на Алексей Петров.

Според Кутев те все още се намират "в период на вдъхновение", а за да управляваш трябва да знаеш механизмите. А депутатите дори не знаят как да пишат закони, тъй като никога не са го правили. "Аз продължавам да твърдя, че от 240 депутати в Народното събрание 190 не знаят как се пишат закони. Още по-малко знаят как ще работи законът, как се налага и как се прекарва през самото НС", посочи Антон Кутев. Когато такива хора започнат да уволняват, назначават, съкращават правомощия, "става страшно".

"На тяхно място бих го карал малко по-кротко", препоръча говорителят на бившия служебен кабинет.

Радев няма да допусне сглобкаджийска епопея на зачеркнатите
Обновена

Радев няма да допусне сглобкаджийска епопея на зачеркнатите

3 март е червената линия на нашето търпение, обяви президентът от Шипка

Президентът Румен Радев ясно е показал още в самото начало, че не е съгласен с начина, по който се състави това правителство. Не е съгласен и с начина, по който се прави политика в момента, припомни Кутев в отговор на обвинението, изречено от Радев, че управляващите страдат от "властова булимия".

По думите му Радев е човек, който казва, че най-накрая трябва да свърши Преходът и да започне промяната. А краят на прехода и промяната означава промяна на начина на живот на хората.

Затова и големият проблем са не службите, а образованието, здравеопазването и социалната подкрепа. А по думите на Кутев, властта ни занимава с 3-ти март и службите - "само ни отместват вниманието и ни занимават с глупости".

Хайдушки работи или политическо движение прави Радев

Хайдушки работи или политическо движение прави Радев

Няма опозиция, а тази роля е дадена на Радев