Има рискове за бюджетния приход след скандала с подалата оставка Мария Мургина.

Това е становището на депутата от ОДС Ясен Попвасилев, цитиран от БНР.

Скандалите с подалата оставка директорка на Националната агенция по приходите Мария Мургина, той обоснова с политически чадър.

"Макар да се похарчиха над 30 млн. лв., НАП все още няма изградена информационна система, която да е ефективна и да помага в работата на данъчните служители при разкриването на такива измами", посочи Попвасилев.

"Второто е, че с промяна на Закона за ДДС преди години бе премахната ДДС-сметката, без това да го налага Европа или да се налага от някаква Дирекция", обясни още Ясен Попвасилев. 

"Третото нещо, което бих отбелязал, е, че продължава отношението към самите данъчни служители - те са все още хората със средна, ниска брутна заплата и много трудно се мотивират", допълни депутатът от ОДС.

"Не изключвам и най-важното, може би, че управлява едно правителство, което е с висока степен на корупция, което е свързано с организираната престъпност", смята Попвасилев.

Заместник-председателката на комисията за борба с корупцията Снежана Гроздилова от НДСВ смята, че все още няма публично изнесени факти, заради които да се произнесе комисията.

Тя изтъкна, че най-вероятно бившият заместник-министър на финансите Георги Кадиев има лични мотиви, за да прогнозира оставката на финансовия министър Орешарски.