Разговорите в Народното събрание са открити. Това коментира Христо Гаджев от спечелилата изборите на 2 октомври партия ГЕРБ във връзка с консултациите за съставяне на кабинет.

Стратегиите и плановете за властта герберите щели да коментират публично.

Рано било да се коментира втория мандат. Трябвало да се видят резултатите от разговорите с контактните групи.

ДПС подава ръка на всички за съставяне на кабинет

ДПС подава ръка на всички за съставяне на кабинет

ДПС обаче първо иска да бъде убедено в политиките на партиите

"Възраждане" ще приеме трети мандат, ако бъде даден на партията. Това заяви Петър Петров от политическата сила. Ако им бъде даден мандат, хората на Костадинов ще преговарят за правителство. Според него шанс за правителство може да има, само ако президентът даде този шанс на "Възраждане".

Надежда Йорданова от ДБ бе категорична, че формацията няма да подкрепи мандат на ГЕРБ. Ще участват в разговори с мандат на ПП. 

Плевнелиев призова ДБ да излязат от сенките и да си кажат

Плевнелиев призова ДБ да излязат от сенките и да си кажат

Имало конституционно мнозинство за всеобхватна съдебна реформа

Припомняме, че по време на консултации за съставяне на правителство при президента Румен Радев тази сутрин лидерът на втората по големина политическа сила "Продължаваме промяната" Кирил Петков изрази готовността на партията си за разговори с ГЕРБ като носител на първия мандат по всички политики на ПП, но не и за подкрепа към формацията на Бойко Борисов. В събота Петков обяви, че ПП биха участвали в преговори с Борисов, при условие че те са абсолютно прозрачни и излъчвани публично, така че никой да не може да каже, че има някакво задкулисие. През миналата седмица държавният глава проведе консултации и с ГЕРБ, по време на които Десислава Атанасова заяви решимостта на парламентарната им група експериментите с държавата да приключат. В последните две седмици обявените от Бойко Борисов за контактна група Росен Плевнелиев и Соломон Паси се срещнаха с представителите на ПГ на ГЕРБ, с най-малката парламентарна група - "Български възход", а както и с ДПС. "Демократична България" и БСП отказаха да се отзоват. "Възраждане" не бяха и включени в графика на предвидените разговори.

Контактьорите: Програмен кабинет ще е по-стабилен от антикризисно правителство

Контактьорите: Програмен кабинет ще е по-стабилен от антикризисно правителство

Плевнелиев и Паси установили, че политическите сили не са готови за лидерски срещи