Преодоляването на кризата с "Емко" с намесата на Бойко Борисов е кризисен пиар на ГЕРБ и самия премиер, коментира пред БТВ лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Нинова счита, че министър, част от кабинета, е острието на този скандал. Чуди се дали има институции и дали работят и как един човек създава проблем чрез министрите си и след това се появява като спасител.Ще се поиска ли отговорност на Караниколов за всичко, се пита Нинова. 

Когато има протести, премиерът дава назад, смята Нинова. Според нея, ако Борисов е "премиер на мястото", ще освободи Караниколов. "Но той няма да го направи, защото Караниколов изпълняваше неговите поръчки", коментира лидерът на БСП.

Възстановиха и договорите на "Емко"

Възстановиха и договорите на "Емко"

Собственикът Емилиян Гебрев благодари на премиера

Припомняме, въпреки че в края на миналата седмица лицензът за търговия на "Емко" бе възстановен, работниците излязоха и в понеделник отново на протест в София.

Техният протест бе причина премиерът Борисов да закъснее за Консултативния съвет по национална сигурност, който се оказа провален заради липса на кворум. 

Собствениците, управата и работниците от "Емко" настояха освен лиценза да си получат обратно и договорите, прехвърлени към ВМЗ във времето, когато заради нарушения на безопасността, бяха лишени от лиценз.

Сега казусът намира развръзка, въпреки че по думите на икономическия министър Караниколов основният проблем на "Емко" е, че не притежава достатъчно складове. Той посочи преди дни, че след като лицензът е върнат, "Емко" може да прави каквото иска с продукцията си, а протестите на работниците от "Емко" той определи като "рекет" към държавата.