Значението на днешния ден е важно за всички убедени европейци. Това заяви министърът на европредседателството Лиляна Павлова в ефира на bTV. Тя е категорична, че идеята за Европа е идеята за единни ценности, но и за единния пазар.

Трябва да защитаваме националните интереси, акцентира мин. Павлова. Тя вижда напредък в тази посока с директивата за командированите работници. Павлова напомня, че само за три месеца са намерили компромис в текста.

Много е трудна, според Павлова, част две на пакета с преговорите. Важно е да се участва в преговорите, обясни министърът на европредседателството.

Павлова не пожела да дава оценка, хората трябвало да оценяват, изтъкна тя.

Те никак няма да са лесни, защото решенията се взимат с квалифицирано мнозинство. Трябва да намерим държави като нашата, които са с мнение, и да се обединим с тях, каза Павлова.

Правителството работи много през тази година. Мисля, че успяхме да обърнем мнението за България в позитивна посока. Доказахме, че не само не трябва да ни подценяват, но и да ни имат доверие. Такъв обзор направи мин. Павлова за последната година.

Тя е категорична, че няма проблеми в управлението, но не вярва да има коалиция, която да е перфектно смазана.

За управлението Павлова посочи, че нямат отвътре напрежението, което се опитват да им нагнетят отвън. Общи приоритети в програмата са обединителни, а не европредседателството.

ГЕРБ има много ясен план как да продължи следващите три години.