Първо да се реорганизира системата на Комисията за противодействие на корупцията. За това призова депутатът от "Обединени патриоти" Борис Ячев пред БНТ.

"Едно от звената, които са на обществения показ - звено противодействие на корупцията, което реално извършва различните оперативни разработки е с изключително редуциран състав", каза Ячев.

По думите му това са бившите служители, които дойдоха в антикорупционното бюро от служба ДАНС. При всички случаи трябва да бъдат направени вътрешни размествания. Най-вероятно, за да бъде увеличен щатът на тези служители, защото от тяхната работа и от техния краен резултат всъщност обществото добива представа има ли реална полза от борбата срещу корупцията или няма.

Ячев бе категоричен, че тяхната парламентарна група с решение между двете формации - НФСБ и ВМРО, ще подкрепят кандидатурата на Сотир Цацаров за председател на Антикорупционната комисия.

Решението им е след като са чули неговото виждане за бъдещето развитие на звеното, за реорганизация на тази структура, за бъдещи евентуално законодателни инициативи, които трябва да слязат през Народното събрание или през тяхната парламентарна комисия.

В много голяма степен онова, което Сотир Цацаров има като намерение да реализира като бъдещ председател на КПКОМПИ съвпада с нашите виждания като парламентарна група, на Национален фронт за спасение на България, на депутатите от НФСБ, каза Ячев.

Намерението на Цацаров съвпада и с неговото като председател на Парламентарната антикорупционна комисия, уточни Борис Ячев.

Припомняме, номинираните за поста председател на Антикорупционната комисия (КПКОНПИ) са двама. ГЕРБ и "Обединени патриоти" излъчиха Сотир Цацаров за шеф на Антикорупционната комисия, а от "Воля" предложиха депутатът от парламентарната им група Симеон Найденов.

Новият председател трябва да приключи мандата на Пламен Георгиев, който подаде оставка в края на месец юли, заради скандала с недекларираната тераса на жилището му.

На 20 ноември изтече срока за номиниране на кандидати за председател на Антикорупционната комисия.

В същият ден от ДПС определиха Цацаров като държавно богатство.

На 21 ноември лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви, че ще гласува против Цацаров за шеф на КПКОНПИ.

Преди това социалистът Драгомир Стойнев определи като силна кандидатурата на Цацаров.

Цацаров не е вълшебник, но е готов за битката с корупцията
Обновена

Цацаров не е вълшебник, но е готов за битката с корупцията

По думите му корупцията не е държавна политика