Обединени патриоти внасят изменения в Наказателния кодекс за нападенията срещу медици.

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов обяви на брифинг , че се завишават санкциите за нападения срещу медици. Около 90% от медиците са били жертви на насилие, изтъкна той.

Тази година има ръст на посегателствата над медицински персонал. Патриотът припомни част от нападенията през годината. По мнението му санкциите явно не са достатъчни.

За съжаление задава се Весела Коледа и Щастлива нова година и може да предположим какво ще се случи, притеснен е Симеонов.

За да онагледи ситуацията, той цитира стих: "Дядо Мраз, Снежанка Малка идват с бокс и с бухалка".

Промените предвиждат увеличаване на минималния размер на наказанието "лишаване от свобода" за тежка телесна повреда на седем години, вместо досегашните пет. За средна телесна повреда - на пет години, вместо досегашните три. За лека телесна повреда - на две години, вместо досегашната една. При леката телесна повреда без разстройство на здравето се завишава максималният размер на наказанието от три на пет години лишаване от свобода, посочи Христиан Митев, народен представител от НФСБ и зам.-председател на Правната комисия в Парламента.

Пациент вилня в столичната болница "Св. Анна"
Обновена

Пациент вилня в столичната болница "Св. Анна"

Удрял, блъскал, душил и обиждал лекари и сестри

Припомняме, че на 29 ноември пациентски организации призоваха болните да не нападат лекари.  В същия ден пациент вилня в столичната болница "Св. Анна". 

Припомняме, от началото на 2019 г. случаите на агресия спрямо медици зачестиха и добиха широк обществен отзвук. През септември в Специализираната белодробна болница "Д-р Трейман" във Велико Търново бяха нападнати лекари и медицински сестри.

Пациентски организации зоват болните да не нападат лекари

Пациентски организации зоват болните да не нападат лекари

Съветват ги, ако са недоволни, да подадат жалби в МЗ

На 21 януари 35-годишна жена нападна медицинската сестра от Горна Оряховица. По тази причина ден по-късно медиците от Спешната помощ в града заплашиха с колективна оставка.

На 22 януари пък двама мъже и една жена нападнаха медицински екип в Отделението по хемодиализа на МОБАЛ "Д-р Стефан Черкезов".

Заради поредните случаи на проявена агресия спрямо медицински служители министърът на здравеопазването Кирил Ананиев сезира главния прокурор и настоя разследванията да бъдат проведени по реда на бързото производство.

За бързо възмездие за нападателите на медици настоя Бойко Пенков

За бързо възмездие за нападателите на медици настоя Бойко Пенков

Това безобразие, вие представяте ли си, колежката е 40 килограма с мокра престилка