Задава се армия от здравно неосигурени лица в условията на пандемия, сигнализираха от гражданското сдружение "Изправи се.БГ".

Мнозина са се обърнали към бившия омбудсман Мая Манолова, защото нямат доходи, а взимат бързи кредити и се заробват. Това са хора, които са в безизходица, защото не могат да лекуват себе си и семействата си, заяви Манолова.

Николай Василев: Не трябва заради здравната криза да се правят големи държавни разходи

Николай Василев: Не трябва заради здравната криза да се правят големи държавни разходи

Когато правителството скромно подкрепя засегнатия бизнес, е добрият вариант

Малките и средните фирми са оставени без подкрепа, подкрепата остана като обещание по телевизията, подчерта тя.

Бившият обществен посредник призова държавата да плати здравните осигуровки на хората в принудителен неплатен отпуск заради затворените фирми в условията на пандемия. 26 лв. на месец на човек няма да "бутнат" бюджета на държавата, но тези пари са непосилни за хора без доходи, допълни Манолова.

Заплатите на депутатите са с по 500-600 лв. по-високи от есента. Да направят един жест към българските граждани и да платят по 26 лв. на месец здравните осигуровки на работниците, които са в неплатен отпуск заради пандемията.

Оставката на Деница Сачева искат работници от затворени бизнеси заради пандемията

Оставката на Деница Сачева искат работници от затворени бизнеси заради пандемията

Протестът е пред сградата на Министерския съвет

Премиерът Борисов да усмири министрите и да накара депутатите си да гласуват, прикани ги юристката.

Манолова призова и опозицията в лицето на БСП да внесе промени в закона за извънредното положение. С нея държавата да поеме здравните осигуровки на 44 хил. души в неплатен отпуск, получили подкрепа по мярката "Запази ме", както и на останали 350 хил. души, които в момента не са на работа заради мерките.

Вчера Манолова обяви, че е неразумно хора, които получават по 24 лв. на ден, да са принудени да плащат здравните си осигуровки по 26 лв. на месец, но неплащането ги оставя без достъп до здравни грижи по време на пандемията.

Припомняме, на 5 февруари депутатите приеха промени в Закона за извънредното положение.