С официално писмо, изпратено днесдо кандидатите за кмет на столицата от ГЕРБ и БСП, Бойко Борисов и Бриго Аспарухов, Мартин Заимов, кандидат на „Алианс за София" ДСБ и СДС, покани двамата на публичен дебат.

Според него тримата дължат на избирателите този диспут, тъй като до момента на софиянци не е дадена възможност да се ориентират в разликите между управленските програми на претендентите за кметския пост.

„Отчитайки големия обществен интерес към наболелите въпроси на София и предлаганите от нас решения, ви предлагам да проведем съвместен публичен диспут, който да бъде проследен от максимален брой медии и граждани." - се казва в писмото.

Мартин Заимов предлага щабове на тримата да уточнят помежду си организацията, мястото за провеждане, условията и регламента на диспута.

„Смятам, че дължим на софиянци този троен диспут, който да се проведе по всички европейски правила. Досегашните дебати между нас, които са се провеждали в различни формати и по различни теми, не са дали достатъчна възможност на софиянците да се ориентират за разликите в нашите управленски програми." - мотивира се десният кандидат.  

„Вярвам, че такъв диспут в навечерието на изборите ще даде възможност и на трима ни като основни претенденти за бъдещ кмет на София да защитим своите тезии да представим пред обществото вижданията си за бъдещето на град София." - се казва в заключение в писмото на Мартин Заимов.