Мая Манолова беше замервана с яйца и домати на плаж "Кабакум" до сградата на председателя на "Воля" Веселин Марешки, съобщи bTV.

Във видео публикувано на страницата ѝ във "фейсбук" и запечатало случката, Манолова обяснява, че е дошла на плажа, за да попита дали отдаването на плажа на концесия за срок от 20 години е цената на подписа под предложението за нова конституция, внесено от ГЕРБ.

"Аз съм против българската Конституция да става заложник на сделки за плажове. Конституция срещу концесия. Нова конституционни заменки", заявява Манолова в клипа.

На плажа тя влиза в разгорещен спор с група мъже до въпросната сграда, които заявяват, че концесията няма нищо общо с проекта за Конституция на ГЕРБ, защото процесът по отдаването на плажа е започнал много отдавна, а и настоящият договор още не е приключил. Те допълват, че плажът, за който Манолова говори, не е същият и няма общо с Марешки.

Малко по-късно нещата ескалират и мъже с предпазни маски освиркаха Мая Манолова, викаха "Мафия" и я обстрелваха с яйца. Придружителите на Манолова се опитват да я защитят, а по думите на събеседника на лидера на "Изправи се.БГ" това са действия на ядосани граждани.

От партия "Воля" пък заявяват, че в търсена на евтина популярност Мая Манолова е решила да разпространява фалшиви новини.