Още от началото е било ясно, че коалицията е чуплива. Тази позиция изрази пред БиТиВи Боряна Димитрова за разпада на коалицията.

От Мисията невъзможна преминаваме в Умирай трудно, по думите й. Според нея премиерът и ПП не са си давали сметка къде са корените на корупцията. Войната в Украйна не е външен фактор, тя е дълбок вътрешен фактор, по думите й. Произвежда се свръхинфлация на доверието в политиката.

Няма никакъв ресурс да се рестартира, каквото и да било, смята Димитрова за бъдещето на властта. Хората в момента не искат предсрочни избори, отчете тя. При следващи избори ще има още по-ниска избирателна активност от последните избори. Нужно е политическо лидерство и отговорност, смята Димитрова.

Димитър Аврамов отчете, че ИТН са признали, че различията идват заради пари. Стигнали сме до разпад на политическото, смята той. Това правителство нямало способността да възобновят политическото, според него. Ситуацията е изключително безотговорна, убеден е Аврамов. По мнението му светкавично трябва да продължи процеса по влизане на страната ни в еврото.

Димитър Ганев изтъкна, че агонията едва сега е започнало. Това правителство няма как да спечели ново мнозинство. Опозицията иска това управление да се пържи в собствен сос, изтъкна той. Следващото служебно правителство няма да бъде като кабинетите на Стефан Янев, според него.

Боряна Димитрова: Спадът на доверието идва от коалицията

Боряна Димитрова: Спадът на доверието идва от коалицията

Имаме блокаж на редица институции