Първото съвместно заседание на правителствата на България и Македония ще се проведе на 23 ноември, четвъртък, в Струмица.
На заседанието се очаква да се започне работата по конкретни проекти за сътрудничество.

Зоран Заев твори история: Вече няма проблем да се наречеш българин в Македония

Зоран Заев твори история: Вече няма проблем да се наречеш българин в Македония

"Гоце Делчев и Яне Сандански са личности от нашата обща история"

На срещата двата кабинета ще обсъдят възможностите за активизиране на отношенията между министерствата на външните работи, взаимодействието и взаимопомощта при бедствия, подпомагане на обучението и подготовката на военнослужещи от въоръжените сили на Република Македония.
Българската делегация ще обсъди с македонските си колеги и сътрудничеството в областта на телекомуникациите, инвестициите, енергетиката и туризма.

На базата на постигнатите договорености и в изпълнение на Договора за приятелство, сътрудничество и добросъседство между България и Македония правителствата ще подпишат двустранни документи. Напредъкът в добросъседските отношения между България и Република Македония ще бъде отбелязан и с приемането на Съвместна декларация.

Газовите ни проекти са в полза и на Македония, убеждава Петкова

Газовите ни проекти са в полза и на Македония, убеждава Петкова

Проблемът на Балканите е в липсващата инфраструктура

Припомняме, провеждането на съвместното заседание беше договорено по време на официалното посещение на българската делегация в Скопие в началото на месец август, при подписването на Договора за добросъседство.