Г-н Румен Петков и г-н Доган се охраняват като застрашени лица. Това отговори премиерът Бойко Борисов по време на парламентарния контрол в отговор на питане на Иван Костов за охраната на бивши представители на властта.

Сергей Станишев също е застрашен, обясни министър-председателят. Много пари се харчат за охрана на тези лица, призна Борисов. Той представи част от основанията на НСО да охранява Доган, Станишев и Румен Петков, като добави, че част от мотивите са класифицирана информация и не може да ги представи.

Да скъпо ни е, но като професионалист ще поема този риск, допълни премиерът и подчерта, че ако нещо се случи с тримата, политическата отговорност трябва да я поеме той.

Не мога да разбера с какво е заплашен г-н Станишев. Защо се охранява г-н Доган, след като той не излиза от сараите, попита от своя страна Иван Костов.
Излиза, че и тримата са национално богатство, допълни лидерът на ДСБ.

По думите му най-скъпоплатеният хидролог в България може да си позволи охрана, като с това се съгласи и Борисов, че Ахмед Доган може да предложи на НСО да поеме разноските й.

Драги ми Станишев, свалете сам охраната си, обърна се Костов към Сергей Станишев.

Изказването му беше подкрепено от премиера.