Вот. 

"Сега":

ГЕРБ не планира предсрочни избори през 2016 г.

"Предстоящите избори през 2016 г ще бъдат само и единствено президентските. Към настоящия момент в парламента и в парламентарната група на ГЕРБ не се обсъжда вариант за предсрочни парламентарни избори. Знаете, че това е желание, което беше анонсирано преди няколко седмици и месеци. Това е желанието пред микрофоните, когато застанат определени политици от малките политически формации, но повярвайте, че никой няма намерение да отидат на предсрочни парламентарни избори от тези политически формации, които заявяват тези си намерения”, заяви зам.председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов в Ямбол, цитиран от "Фокус". Според него ГЕРБ е в по-неблагоприятна ситуация, защото има 84 народни представители, което е повече от тези на ДПС и БСП заедно, и всяко едно решение, което се вземе в българския парламент, което е добро и се възприеме от всички, всички казват, че с тяхна подкрепа се е случило.
 
 
"Дума":

Карадайъ: Вървим към предсрочни избори

България върви към предсрочни избори, смята съпредседателят на ДПС Мустафа Карадайъ, който участва в областна конференция на движението в Смолян. "Нашите анализи това показват. Така четем думите на Бойко Борисов и на основните фигури от ГЕРБ в тяхното отношение и поведение към коалиционните им партньори", коментира Карадайъ. Според него коалиционните партньори на ГЕРБ също "точно това казват - че вече не могат да са заедно". Като не могат да са заедно, значи ще има развод, това е нормално, смята депутатът. Той е категоричен, че ДПС вече започва да се организира за избори. Според Карадайъ, на фона на сложните геополитически процеси нестабилност в страната е опасна.

Областната конференция на ДПС преизбра за областен лидер Салих Аршински. Според Карадайъ в ДПС в момента тече оздравителен процес.

 
Драма. 
 
"24 Часа":
 
Бивш шеф на РПУ буйства 24 часа, стреля по колеги 

Бивш служител на МВР се барикадира в дома си, стреля с пистолет и държа в напрежение столичната полиция 24 часа.

69-годишният Петър Коджейков бе обезвреден в неделя в 15 ч в жилището си на ул. “Орехова гора” в кв. “Стрелбище” в София. Пенсионерът се бе залостил в апартамента си след семейна разправия с дъщеря си, станала около 14 ч в събота.

Близо денонощие бившият полицай заплашваше с незаконно притежаван пистолет униформените, стреля четири пъти по тях и държа в плен съпругата си, неподвижна след прекаран инсулт.

 

Стачка. 

"Труд":

Хиляди остават без личен лекар 

“Във вторник ще обявим още области, които ще се включат. Това не означава, че вече стачкуващите ще спрат. Просто към тях ще се добавят нови и нови”, разясни доц. Киров. Той припомни, че медиците в мнозинството си са против реформата на министър Петър Москов и приетата от правителството Национална здравна карта.

“Здравната политика у нас е сбъркана и трябва да се преработят правилата на работа. Не искаме оставки, нека министърът остане”, каза още доц. Киров.

 

 Класация. 

"Монитор":

Forbes: Отидете да живеете в София

Престижното американско издание Forbes съветва хората да изберат да живеят в София.

Българската столица е на второ място след Киев в класацията на списанието за най-изгодните градове за живеене в света. В нея държавите са подредени според доклада Prices and Earnings на инвестиционната фирма UBS.

„Само Киев е по-евтин от София. Всъщност обаче София е по-изгодна от украинската На трето място американците поставят Букурещ. Като предимство за страната се посочва решението на парламента в страната да намали ставката на ДДС-то от 24% на 20% през 2016 г. и с още 1% през следващата година. На четвърто място се нарежда чешка Прага. Там примамливи са ниските цени на горивата и стимулиращата парична политика.