Боян Петров.

"Сега":

Спасителите са изкачили Шиша Пангма, но са открили само ампулите с инсулин на Боян Петров

Китайският спасителен екип, който издирва Боян Петров, все пак се е изкачил днес на връх Шиша Пангма (8027 м). За съжаление, той не е открил изчезналия на 3 май алпинист, а на връщане, в района на лагер 3 (7400 м) е попаднал на дозите с инсулин на Петров. Това съобщиха от българския екип на Боян пред БНР.

По-рано днес жената на Петров - Радослава Ненова, съобщи в социалните мрежи, че е взела решение спасителите да не атакуват днес върха, тъй като има риск за живота им. "От Лагер 3 нагоре няма да го намерим жив. Колкото и да ми се иска да не губя надежда - за мен животът и оцеляването на всички участници в спасителната акция е много важен и макар да ми е много трудно, не виждам смисъл да бъдат застрашени и други животи", написа тя.

До момента няма никаква следа от Боян Петров, който беше видян за последно на 3 май. В търсенето участват шерпи, китайски планински спасители и специално модифицирани непалски хеликоптери.

 

Аварийно кацане. 

"Монитор":

Ербъс А321 кацна аварийно в София

Самолет "Eрбъс А321", летящ от остров Крит за Полша е трябвало да кацне аварийно на летището в София, съобщи в неделя следобед полската радиостанция RMF FM. На борда на самолета са се намирали 180 пътници.

Машината с регистрация SP-HAW излетяла в 8:37 часа българско време от Ираклио. Час по-късно променила маршрута си и се насочила за кацане в София. В 10:01 минути колесарът докоснал пистата на аерогарата.

Според информацията, с която разполага радиостанцията, в предобедните часове екипажът е предприел аварийно кацане заради технически проблем. На пътниците било обяснено, че става въпрос за пукнато стъкло в пилотската кабина. "Май проблем в кокпита" - отбеляза се от София в профила си във фейсбук Войтек Цембжински.

 

Протест. 

"24 Часа":

Медиците от ловешката болница блокираха пътя София-Варна за час

За втори път персоналът на ловешката болница изнесе протеста си на главния път София-Варна, след като първо направи това в понеделник. Над 200 лекари, медицински сестри, санитари и граждани блокираха движението при пътен възел Абланица за час. За да не предизвикват задръстване те пропускаха през 10 минути натрупалите се коли. Шофьорите пък изразяваха подкрепата си като натискаха клаксоните.

Вече половин месец все още работещите в държавната болница показват недоволството си от неизясненото й бъдеще с мирни протести. След много обещания за излизане от кризата и решаване на проблема с неизплатените им възнаграждения хората решиха да вземат нещата в свои ръце. Те настояват за среща-разговор с премиера Бойко Борисов и нов оздравителен план за финансово бедстващото здравно заведение, от което са източени милиони левове.

 

Успех. 

"Сега":

Алпинистът Атанас Скатов изкачи връх Чо Ойо в Хималаите

Българският алпинист Атанас Скатов изкачи връх Чо Ойо в Хималаите, който е висок 8201 метра, съобщава bTV.

Ураганен вятър задържа Скатов три дни в лагер 2 на 7150 метра височина, а част от групата се върна надолу.

Във "Фейсбук" профила на алпиниста неговият екип съобщи, че състоянието му е добро, въпреки студа, липсата на сън и лошите метеорологични условия.

Скатов отново поздравява всички и благодари за подкрепата.

 

Инцидент. 

"24 Часа":

Танцьорката, помляла 10 коли, разби с юмрук носа на студентка

На два пъти в съда Габриела Медарова рони сълзи и молеше да я пуснат, защото не издържала в ареста. Тя се кълнеше, че иска да продължи образованието си. Снимка: Евгени Цветков

Прокуратурата решава дали да арестува отново Габриела Медарова за нарушаване на гаранцията, под която е пусната

На 20-ия ден след излизането си от ареста 21-годишната танцьорка Габриела Медарова, която пияна и надрусана потроши 10 коли в Пловдив, разби носа с юмрук на студентка. Инцидентът е станал в пловдивска дискотека на 9 срещу 10 май, където 21-годишната Катя Андреева празнувала с приятели рождения си ден. Това потвърди пред "24 часа" директорът на полицията старши комисар Атанас Илков.

В заведението била и Медарова с гаджето си Пламен Николов - Пачо с техни близки. Двете компании били на различни маси и потърпевшата уверява, че изобщо на са се познавали. Рожденичката се веселила и около 3 часа след полунощ със своя приятелка отишли до тоалетната.

"Другото момиче влезе в една от кабинките, а аз останах да я изчакам. Вратата на съседната тоалетна се отвори, от нея излязоха момче и момиче. Видях как една татуирана ръка се насочва към лицето ми", разказва Катя Андреева пред пловдивския сайт "Трафикнюз".