В 98 сгради в София е запланувано спирането на топлата вода от днес, защото имат над 90% неплатени задължения.

Вчера стана ясно, че изключването на топлоподаването в сгради, в които живеят и коректни платци се налага, защото има реална опасност столицата да остане без отопление.

Възможно е обаче броят на сградите да намалее заради извършени нови плащания. Част от сградите, предвидени за спиране, са в елитни столични квартали като "Лозенец" и "Изток".

По думите на Милевски дружеството има висока събираемост. За това говори и фактът, че е издължило 14 млн. лева на "Булгаргаз" от 1 септември до сега. Това означава, че събираемостта се е увеличила близо три пъти.

Ответен удар
Комисията за защита на конкуренцията се самосезира и образува производство за разследване на злоупотреба с господстващо положение от страна на „Топлофикация"-София
               Още...

Топлата вода в сградите, които са имали 100 % неиздължаване към "Топлофикация", вече е спряна. Длъжниците от 10 сгради спешно са извършили плащане. Има определен график за поетапното спиране на подаването на топла вода в останалите сгради длъжници, 15-дневният срок за предизвестие вече е изтекъл и от днес започва спирането.

В момента Топлофикация работи с около 30-35% намалени доставки на газ, заради дълговете към "Булгаргаз".

Вчера "Булгаргаз" предложи Столичната община и държавата да изкупят изцяло или частично на дълговете на "Топлофикация" до края на септември.