Навръх Коледа живеещите в блок, който продължава да се санира в бургаският комплекс "Изгрев", бяха наводнени. Според обитателите фирмата изпълнител е виновна, защото санирането било некачествено, съобщи БНТ.

От покрива водата е стигнала до 4-ти етаж. Един от пострадалите - Тодор Георгиев разказа: "От първия вход до осми вход всичко е наводнено. Аз съм от 4 вход на 5-ят етаж бяхме наводнени.".

Негов съсед заяви: "Свалиха го, заваля дъждът, наводниха ни. Аз съм на 7-ия етаж и чак там протече и по-надолу отива. Това е положението."

В един от най-засегнатите апартаменти навсякъде по стените и таваните има влага и мухъл. Когато вали навън, дори в дома му не спира да тече вода.

Проверяват 30 сгради по сигнали за некачествено саниране

Проверяват 30 сгради по сигнали за некачествено саниране

Проверяват 10% от сградите, които вече са в експлоатация

Санирането на блок 9 в бургаския квартал "Изгрев" е започнало в края на септември и до сега не е завършено. От фирмата изпълнител признават, че вината за наводнението на блока е тяхна и обещават да покрият щетите на хората.

Инж. Росен Нецов, отговорник на фирмата-изпълнител признава, че е имал слаб контрол. "Навсякъде ще направим ремонти при направата на изолация, там където е текло".

МРРБ прави работна група за санирането

МРРБ прави работна група за санирането

През тази година ще започнат обновителните дейности

След оглед от Министерството на регионалното развитие са заявили, че щетите ще бъдат отстранени от фирмата.