Още през 2017 година от болница "Свети Иван Рилски" са уведомили ДНСК, а през ДНСК и община "Триадица" за незаконните павилиони на тротоара на бул. "Иван Гешов".

Това заяви бившият директор на болницата Дечо Дечев. Именно през 2017 г. той се е върнал на работа в болницата и тогава е заварил въпросните павилиони.

В студиото на БНТ той се позова на свое писмо до ДНСК, които са сезирали община "Триадица" - получили са отговор, който удостоверява, че павилионите са незаконни, поставени са без одобрена схема, без удостоверения и без разрешение.

Той е уведомен, че община "Триадица" са изпратили писмо до Столична община. От тогава се чака решение по случая, обясни Дечо Дечев: "Какво са направили в Голяма столична община, не зная.".

По мнението му един такъв хубав булевард, добре ремонтиран с хубав голям тротоар с велоалея, да се запуши с будки и павилиони е неразбираемо.

Затвориха неизряден павилион на мястото, където токов удар уби дете

Затвориха неизряден павилион на мястото, където токов удар уби дете

От район "Триадица" твърдят, че са издали протокол за премахване на обекта

Припомняме, на 14 февруари 16-годишно момче почина след токов удар от шахта, пресичайки на пешеходна пътека при болницата "Св. Иван Рилски" в София.

На следващия ден институциите започнаха да си прехвърлят отговорността, че не е ясно кой контролира кабела, преминаващ към павилион в двора на болницата.

Прокуратурата също започна да търси информация по случая.

Здравният министър Костадин Ангелов също започна проверка по случая.

От болница "Св. Иван Рилски" нямат информация за инфраструктурата.

Общинските съветници поискаха регистър на преместваемите обекти. Установени са нарушения в пет павилиона в района на инцидента.

По думите на подалия оставка архитект Иван Шишков павилионът от бул. "Иван Гешов" дори е вписан в кадастъра.