Днес собственикът на Симеоновския лифт официално обяви, че съоръжението вече няма да функционира. Това обяви във "Фейсбук" общинският съветник от Спаси София" в Столичния общински съвет (СОС) Борис Бонев.

Той коментира, че настъпва краят на Симеоновският лифт, а с него идва и краят на екологичен, удобен достъп с лифт до Витоша. "Така, към тъжната съдба на Княжевския и Драгалевския лифт, се присъедини и най-новият такъв, построен през 1983 г.", пише Бонев.

ВАС реши Драгалевския лифт да бъде възстановен от собственика му

ВАС реши Драгалевския лифт да бъде възстановен от собственика му

От "Витоша ски" АД не харесаха внушенията, че не искат да модернизират съоръженията

Той заявява, че години наред под ръководството на ГЕРБ Столичната община си затваряла очите за ситуацията на Витоша. Обещавали обещаваха нови лифтове, а вместо това съществуващите вече не работят.

"Днес Витоша не е достъпна планина за софиянци, а планина-призрак с разпадащи се съоръжения. Но за това няма да чуете в истеричните крясъци на групата на ГЕРБ в СОС, даваща пресконференции за една бус лента през 2 часа. Защото истината е една - палачът на лифтовете на Витоша се казва Бойко Борисов, който като кмет през 2007 г. ги приватизира в скандална сделка", посочва общинският съветник.

Борис Бонев обобщава, че днес хората не могат да се качат в планината с лифт заради ГЕРБ.

Васил Терзиев си поставя за цел в един мандат да реши проблемите на Витоша

Васил Терзиев си поставя за цел в един мандат да реши проблемите на Витоша

По думите му 29 октомври е своеобразен референдум за природния парк

Не може да се твърди, че Симеоновският лифт спира да работи окончателно, коментираха по-късно твърдението на Бонев от ръководството на концесионера "Витоша ски" пред БНР. За момента обаче не е ясно кога ще бъде решен проблемът с отказа на доставчика да осигури нужните резервни части.

През следващите дни предстоят разговори с италианския собственик на "Витоша ски", от които трябва да стане ясно бъдещето на единствения кабинков лифт на Витоша.