Лекари в Бургас изразиха недоволството си от заплащането и условията на труд в демонстрация под наслов "Здраве без лимит", предаде bTV. От три седмици те не ползват обедна почивка, а заявяват ясно исканията си.

Рехабилитатори и физиотерапевти от града се събраха с искане за основно стартово възнаграждение от две минимални работни заплати, както и за самостоятелна съсловна организация.

Тези непрекъснати преговори в министерството водят само до размотаване във времето на проблема и не го решават, заявиха демонстрантите.

Днес освен в Бургас на протест ще излязат и медицинските специалисти в Русе, Казанлък и Видин. Демонстрация ще има и пред Министерство на здравеопазването.

Това е поредната демонстрация на медици за последните месеци.

Медицинските сестри излизат на нов национален протест

Медицинските сестри излизат на нов национален протест

Те са недоволни от преговорите със здравния министър

Припомняме, на 1 март медицински сестри излязоха на протест пред сградата на Министерството на здравеопазването. Това се случи въпреки обещанието на премиера за повече средства.

Фелдшерите също изразиха недоволството си пред министерството с искане да имат правото да създадат самостоятелна професионална съсловна организация.

Миналият месец, Ананив представи данни, според които в България имасериозен недостиг на медицински сестри. Средната възраст на медицинските сестри у нас 52 години, показва анализ на държавните лечебни заведения, общинските болници и заведенията, в които държавата участва с 50% и повече.

Ананиев е готов с методика за заплати в болниците

Ананиев е готов с методика за заплати в болниците

Запознал е Борисов и има политическа подкрепа за увеличение

 Здравният министър поиска методиката за заплатите да обхване и частните болници.

Според бившия министър на здравеопазването Мирослав Ненков, проблемът със заплащането на медицинския персонал е като бомба със закъснител.

Вчера пък медицинските сестри обявиха, че на 15 май излизат на нов национален протест, след като не останаха удовлетворени от преговорите със здравния министър.