От днес в Държавен фонд "Земеделие" (ДФЗ) започна да функционира „Горещ телефон" с номер 0700 10 616. На него гражданите ще могат да подават в рамките на 24 часа в денонощието сигнали за измами и корупционни практики, свързани с програмите и мерките за подпомагане, които се прилагат от Фонда, съобщи БНР.

Също от днес започва да работи и електронен адрес - signali@dfz.bg, на който се приемат сигнали за нередности. Сигналите на "Горещия телефон" за абонати на БТК от цялата страна, ще се таксуват на цената на един градски разговор. Абонатите на мобилни и други фиксирани мрежи ще заплащат разговора според своя тарифен план.

Линията на "Горещия телефон" е снабдена с технически устройства и софтуер, които осигуряват запис на обажданията чрез автоматично записващо устройство. Времето за записа на всеки разговор е ограничено до 3 минути. При свързване с горещата линия автоматично се включва съобщение, последвано от сигнал, след който се записва телефонното обаждане. Телефонният номер и електронният адрес са обявени и на интернет страницата на ДФЗ.