Директорът на РЗИ д-р Петя Балулова подава оставка. За оставката си тя съобщи сама с думите, че поема отговорност за ситуацията в Сливен и подава оставка, съобщи Нова телевизия.

Според обяснението на кмета Стефан Радев доктор Балулова е станала обект на личностни нападки в последните дни и напускането й е свързано с нежелание това да се отрази на работата на Здравната инспекция.

В последните дни болницата в Сливен се оказа огнище на коронавирус, като 18 души са заразеният медицински персонал. Болницата е затворена. Тествани са 240 души от персонала.

За вчерашния ден положителните проби от Сливен са две.  124 са общо заразените в Сливен. 75 са излекуваните до този момент.

Първоначално бе затворено отделението по гастроентерология, а от петък цялата болница. Извършва се пълна дезинфекция.

Сливенската болница спира да приема пациенти заради заразените с COVID-19

Сливенската болница спира да приема пациенти заради заразените с COVID-19

Започва пълна дезинфекция на помещенията

Директорът на болница "Хаджи Димитър" д-р Пенко Пенков обясни, че в лечебното заведение е направена дезинфекция, очакват се всички проби за коронавирус на медиците от болницата, след което лечебното заведение ще продължи да работи.

Вчера на спешна среща, свикана от кмета Стефан Радев, се уточняваха броя на пациентите и наличните болнични легла. Пред журналисти той обобщи, че в момента има пет свободни места във Военна болница, но ако е необходимо, след преструктуриране техният брой може да се увеличи. Леглата в Инфекциозното отделение на областната болница са заети, но ако се наложи, и там има план за реорганизация за увеличаване и на техния брой.