"Беше взето решение да се спре премахването на незаконната автокъща, намираща се в Борисовата градина. Съдът реши да спре изпълнението." Това заяви на кратък брифинг кметът на София Йорданка Фандъкова.

Тя каза, че още днес решението на съда ще бъде обжалвано. Явно ще играем на котка и мишка, добави Фандъкова.

Столичният кмет заяви, че екипите на архитект Здравков въпреки съпротивата са успели да си вършат работата. Този терен трябва да се върне на софиянци, категорична бе Фандъкова.

Тя посочи, че съдебните дела свързани с имота и намиращата се в него автокъща продължават вече четири години. Фандъкова заяви, че е готова да се бори и да довърши нещата до край.

Главният архитект на София Здравко Здравков също не скри възмущението си. Той заяви, че явно съдът е по-загрижен за автомобилите, а не за незаконното строителство. Искам да уверя всеки, че незаконното строителство в София няма да бъде толерирано, добави Здравков.

Припомняме, че вчера започнаха дейности по отстраняване на незаконното съоръжение, въпреки съпротивата от страна на собствениците.

Бутат незаконни ресторант и автокъща в Борисовата градина

Бутат незаконни ресторант и автокъща в Борисовата градина

Столичната община окончателно е спечелила делата за премахването им

По-късно кметът на столичния район "Средец" Трайчо Трайков написа във "Фейсбук", че тази сутрин е заварил пред входа на автокъща "Капитолия" "Порше" и бус със спуснати гуми. На място са били кметът Фандъкова, главният архитект Здравков, екипи и техника за премахване на съоръжението и медии.

Снимка 576850

Източник: "Фейсбук" страница на Трайчо Трайков

Той допълва, че вчера от автокъщата са получили експресно съдебно решение, с което се спира предварителното изпълнение на заповедта за премахване. От арх. Здравков Трайчо Трайков разбрал, че общината вече е обжалвала решението и сега ще се чака ново произнасяне на съда.

Снимка 576851

Източник: "Фейсбук" страница на Трайчо Трайков

"Междувременно в район "Средец" работим и по друг план, за който ще информирам като сме готови. А техниката, която така и така е тук, днес ще използваме да свършим друга работа наоколо", пише още той.

Председателят на СОС: Твърдо сме решени да водим битката за Борисовата градина до край

Председателят на СОС: Твърдо сме решени да водим битката за Борисовата градина до край

Законът не се налага лесно спрямо хора, които са свикнали да не го спазват, заяви той