Учреден е Столичен граждански съвет, който ще предлага на Столичния общински съвет алтернативни решения на проблемите на столицата.

Структурата ще следи изпълнението на решенията на Столична община и ще бъде изразител на мнението на гражданското общество в града. Съветът е създаден по инициатива на Георги Кадиев.

За учредяването му са поканени 143 организации от всички сфери на обществения живот в София - от завода за боклука до проблемите на транспорта, от градоустройството, до проблемите на децата и детските градини, от безстопанствените кучета до социалните и административните проблеми в Столична община.

Георги Кадиев е провел предварителни срещи с над 80 организации за уточнения по учредяването.

Гражданският столичен съвет се учреди от представители на 57 неправителствени, съсловни и квартални организации, които имат пряко отношение към проблемите на София. Отделни граждани с изявена гражданска позиция също се включиха в инициативата.

Гражданският съвет прие свой правилник и ще поддържа дискусията си по проблемите на столицата на сайта www.sofiasega.bg  където ще могат да се включат всички граждани, заинтересовани от проблемите на града.