Гражданите на Борово вече могат да се приберат по къщите си и дори част от тях са отишли на работа с пътническия влак. Близо 300 души от Борово бяха евакуирани и настанени в Център за рехабилитация на хора с увреждания тази нощ, след авария във влак с 16 вагона с газ пропан-бутан. Влакът минава през Борово в пътя си от Русе в посока София. Машинистът е спрял композицията, след като е забелязал изтичане на газ. Аварията е била в деветата машина от композицията.

Инцидентът стана вчера вечерта, малко след 19 часа. Веднага и сигнализирано на спешния телефон 112, като на място са се отзовали полиция и пожарна. Инцидентът е предотвратен, като лично ръководителят на пожарната е спрял течът на газ.

Евакуираха Борово заради теч на газ от цистерна

Евакуираха Борово заради теч на газ от цистерна

На гарата спрял товарен влак, когато бил установен и предотвратен опасният инцидент

Трагедията, подобна на тази в Хитрино преди няколко години, е предотвратена, тъй като жп линията минава през центъра на Борово. В близост е административната част на града, а има и много магазини.

След като кметът е евакуирал хората от близките къщи за няколко часа районът е останал отцепен.

Тази сутрин ситуацията на гарата вече е спокойна. Движението на влаковете е възстановено.

Кметът на Борово Валентин Панайотов изказва благодарност на началника на пожарната Свилен Рачев.

Прокуратурата ще се задейства и ще извърши проверка по случая.

Припомняме, влакова композиция с пропан-бутан и пропилен на фирма "Булмаркет" дерайлира и се взриви на гара Хитрино на 10 декември 2016 година. Седем души загинаха и 29 бяха ранени, разрушенията бяха по протежение на цялата гара и възстановяването на града продължи години.

През февруари месец 2019 г. товарен влак с пропанбутан дерайлира на гара Пловдив.