Избягалата змия в пловдивски мол не можела да нанесе по-големи щети от една котка. Това мнение изрази пред bTV собственикът на влечугото и наемател на магазина в търговския център Иво Катрафилов.

По думите му змията е жълта парагвайска анаконда, която е вид боа. Влечугото е дълго около 1.8 метра и тежи около 5 килограма.

"Тази змия не може да нанесе по-големи щети от една котка например. Би ухапала някого само ако се приближи умишлено към нея", заяви собственикът.

Змия избяга от зоомагазин в търговски център в Пловдив

Змия избяга от зоомагазин в търговски център в Пловдив

Районът около помещението е отцепен

Мъжът посочи, че змията е била временно преместено в зоомагазина в мола, защото той правил ремонт вкъщи. Тя избягала заради счупена щипка на кутията, в която била. Това станало когато мъжът не бил в магазина.

Боата е избягала през обедната почивка и беше намерена около 20 часа. Влечугото било във вентилацията над тоалетните. "Много бързо я намерихме в момента, в който се изпразни сградата и се успокои всичко", коментира Катрафилов.

Стана ясно и че мъжът е закупил животното за личната си колекция. Змията има регистрационна карта. В магазина нямало други влечуги, а само аквариуми, риби и костенурки.

Въпреки, че до инцидент не се стигна от търговския център прекратяват договора на собственика на зоомагазина. От своя страна той не се притеснява и заявява, че ще си намери друго помещение, за да продължи дейността си.

Хванаха избягалата боа от зоомагазин в пловдивски мол

Хванаха избягалата боа от зоомагазин в пловдивски мол

Змията е намерена в една от вентилационните тръби