Пловдивчани отправиха нови искания към общината в защита на парка зад хотел "Санкт Петербург", предаде БНР.

Те присъстваха на сесията на Общинския съвет, а веднага след нея представителите на Инициативния комитет пресрещнаха кмета Иван Тотев. Председателят на Инициативния комитет Асен Костов обясни, че протестиращите настояват за едно УПИ за озеленяване на терена.

Той показа вариант, който разделя терена на две УПИ-та, като вътрешното е без изход. Според хората обаче това противоречи на законовите разпоредби.

От своя страна кметът Тотев заяви, че има решение на Експертен съвет към Община Пловдив за озеленяване на имота и това е указание към изработващите Общия устройствен план.

15 млн. лева искат от община Пловдив за парка зад хотел "Санкт Петербург"

15 млн. лева искат от община Пловдив за парка зад хотел "Санкт Петербург"

За кмета единственото решение е да стартират съдебни дела

"С вас четвърти месец една и съща тема я дъвчим по сто пъти. Цялата администрация работи за вас и аз не мога да разбера какво искате. Имам чувството, че почвате да защитавате частника", ядоса се Тотев.

Той изрази мнение, че протестиращите "прекаляват" с исканията си, още повече при положение че лично премиерът Бойко Борисов им е обещал, че паркът няма да се застроява.

Ако смятате, че така ще ни преследвате всяка седмица и да ми давате всеки път ново листче с нова картинка и с някакви печати на някакви, които изобщо не съм чувал, и да се обяснявам за нещо, което никога не съм чувал - няма да стане, отсече той.

Припомняме, от месеци пловдивчани протестират в защита на парка зад хотел "Санкт Петербург", който може да бъде застроен. Преди дни лично премиерът Бойко Борисов увери жителите, че е разпоредил в плана на Пловдив въпросният все още незастроен терен, който е частна собственост, да остане парк и да бъде озеленен.

Премиерът увери пловдивчани, че паркът им няма да се застроява

Премиерът увери пловдивчани, че паркът им няма да се застроява

Обещанието му беше посрещнато с аплодисменти