В яслите и детските градини в София започват масови проверки. Поводът е инцидентът с нахапаното дете от 8-мо ОДЗ в „Красно село”.

Зам.-министърът по образованието Тодор Чобанов обяви, цитиран от БНР, че проверка ще доказва дали има вина грижещата се за децата от яслената група медицинска сестра.

Нахапаха жестоко момиченце в столична ясла, директорката готви наказания

Нахапаха жестоко момиченце в столична ясла, директорката готви наказания

Вероятно ще има и уволнени служители

Припомняме, че 2-годишно момиченце бе жестоко нахапано от други деца. Инцидентът е станал вчера, а директорката на детската градина разбрала за него едва тази сутрин. На смяна са били 2 медицински сестри и помощник възпитател. Те обяснили, че Никол била нахапана, докато оставили за малко децата на гърнетата, за да вземат памперси. 

Чобанов обясни, че отговорната сестра е подала оставка. Той коментира, че очевидно става въпрос за ситуация, при която медицинското лице го няма в помещението. Това обаче щяло да се изясни в хода на проверката. По думите на зам.-кмета при всички случаи вина има и ще бъде поета отговорност.

Кметът на „Красно село” Христо Апостолов научил от медиите за инцидента. Той коментира, че винаги можело да стане някой инцидент. По същия начин, по думите му, можело дете да падне, да се удари и да се нарани. Според Апостолов психолог трябва да прегледа детето, което е хапало, защото проявявало агресия към останалите.