Столичният квартал „Младост" ще се раздели с една от малкото си зелени площи, предпочитани от родители с малки деца. За това сигнализира в редакцията на news.bg разтревожена майка.

Вчера разбрах, че една от малкото градинки в квартала - тази пред община „Младост", ще бъде жертвана, за да се построи църква. Явно е планирано тихомълком, щом повечето от нас научват в последния момент, пише тя. Жената допълва, че майките разхождат там бебета си в количките, а по-големите деца си играят. Има дръвчета, които смятат да изсекат, изтъква тя.

Питам - свършиха ли грозните поляни в квартала, та трябва да съсипят единствената свястна градинка на децата, пише още майката.

От писмото й става ясно, че първата копка на храма е планирана за 5-ти юни - празника на „Младост". Това е просто безумно, категоричен е родителят. Действително за 5-ти юни (неделя) общината е подготвила откриването на строителните дейности около издигането на храма. За случая е подготвена и солидна празнична програма.

Аналогично на потърсилата ни за съдействие жена мнение демонстрират и други майки. Във форума Bg-mama eдна от тях пише:

Зелените площи са силно ограничени в презастроена и пренаселена София... Не живея в Младост, но също бих предпочела градинката, отколкото църква.

Друга е още по-категорична:

Що за малоумна идея? Не стига, че не останаха паркове, но и искат да застроят малкото останали! А за това, че смятат да строят църквата точно до двете училища, думи нямам. Категорично съм против!