За девета поредна година в Регионален исторически музей - Благоевград се организира Лятна детска музейна школа. Целта й е полезно и забавно прекарване на първите ваканционни дни на децата, съобщава E-79.

Те направиха кратко „пътешествие из миналото" на Горна Джумая.

Малчуганите с интерес следяха разказите на специалистите за онова отминало време, за което те дори и не подозират. Това всъщност е и целта на Лятната детска музейна школа -  да научат нови неща, в нова обстановка, с нови приятели, обясни говорителката на РИМ-Благоевград Силвия Домозетска.

Деца на възраст от 6 до 13 години с удоволствие посещават лятната школа и предпочитат заниманията в музея пред модерните игри на компютъра. Тази година децата ще имат възможност да надникнат и в музейната Лаборатория за реставрация и консервация, където ще се запознаят с професията на реставратора и ще се проведат практически занимания по тестване на различни видове метал.

За посещение на Лятна детска музейна школа не е необходимо предварително записване, входът за всеки урок е билет от 0,50 лв. за дете, уточни Домозетска.