Почти 3100 домакинства в Перник не са подновили индивидуалните си догори с "Топлофикация", информира БНР.

Припомняме, проблемите с топлоподаването в Перник започнаха през 2017 година. В началото на настоящата 2018 година възникна поредна авария с топлопреносната мрежа в града. На 19 февруари два пожара последователно избухнаха в пернишката ТЕЦ "Република", оставайки около 20 000 потребители без парно и топла вода в студовете.

В края на месец февруари Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) започна проверка в "Топлофикация - Перник" заради сигнали за системни проблеми.

Перник протестира срещу терора на Топлофикация

Перник протестира срещу терора на Топлофикация

Перничани останаха без парно в най-големите студове

Според местни, отливът на абонати на топлофикация "Перник" е очакван заради новите условия, с които отпадна заплащането на ползваната топлоенергия на база квадратура на жилището, а с тях и евтиното парно.

През следващата една година абонатите с индивидуални договори ще плащат отоплението и топлата вода на 11 равни месечни вноски с 5% отстъпка и 12-та изравнителна с 50% отстъпка. Месечните вноски са различни за отделните домакинства и се изчисляват на база реално консумираната топлоенергия през предходните 3 години.

Проверките на "Топлофикация Перник" продължават

Проверките на "Топлофикация Перник" продължават

ВиК мрежата е виновна за авариите

През новия отоплителен сезон отпада и отстъпката от 13,7 %, която коректните абонати без индивидуални договори ползваха досега.