Опростяват процедурата за премахване на изоставените коли в София. Това стана след като общинските съветници в София подкрепиха предложението на Борис Бонев, съобщиха от "Спаси София".

Идеята е за въвеждане на опростени процедури и хармонизиране на общинските правила с националните, които бяха изменени след предложение на Спаси София през 2020 г.

Според днешните промени районните кметове в едномесечен срок трябва да проверят и да реагират на сигнали на граждани за изоставени коли.

Бизнесът със стари коли рухна

Бизнесът със стари коли рухна

Много от тях са нелоялни търговци и предлагали коли със замаскирани повреди

В едномесечен срок и администрацията е длъжна да отговори на гражданина за предприетите мерки.

3 месеца след изтичане на годишен технически преглед (ГТП) ще се поставя предупредителен стикер на автомобилите, вместо досегашните 24.

Районните администрации ще имат електронен достъп до базите данни на МВР.

Депутатите спорят да стане ли България гробище за стари коли
Обновена

Депутатите спорят да стане ли България гробище за стари коли

2 500 000 са старите коли, да повишим първо стандарта на живот, призова Дора Янкова

С постоянство и усилия успяхме да затворим изцяло сериозен и дългогодишен проблем на София. Променихме националната уредба и я надградихме с още по-ефективна общинска такава, а промяната беше подкрепена от съветници от всички политически партии.

От "Спаси София" благодарят за подкрепата и на кметовете на райони като Люлин, Младост, Подуяне, Изгрев, Лозенец, Красно село и др., които са дали конструктивни предложения.