Протест с искане за оставката на правителството се провежда пред сградата на парламента, бившия Партиен дом. Организатор е политическа партия "Възраждане" с начален час 12 ч.

Демонстрантите се обявиха и против това България да изпраща военна помощ на Украйна.

Пред сградата на Министерски съвет има три кордона полиция, съобщава БНТ. Освен от униформени полицаи и жандармерия, протестът се охранява и от тежко снаряжени части с щитове и каски под колоните на правителствената сграда.

"Долу сглобката" скандират протестиращите. Сред тях има и депутати от "Възраждане". Движението в района за автомобили остана блокирано.

"Възраждане" пак иска оставката на кабинета

"Възраждане" пак иска оставката на кабинета

Искра Михайлова призова управляващите да не подценят българския народ

В следобедните часове протестът се превърна в шествие, което тръгна по улиците на София, съобщи бТВ. Стигна се и до намеса на полицията, след като демонстрантите събориха оградата на Паметника на Съветската армия, по-известен сред софиянци като МОЧА.

Шествието премина през министерствата на отбраната, правосъдието, по улица "Славянска" и се отправи към "Орлов мост", където движението бе блокирано.

Протестиращите настояват още за правото на референдум за запазването на българския лев, както и се обявиха против промените в Конституцията.

Промените в Конституцията влизат в комисия към 6-7 октомври

Промените в Конституцията влизат в комисия към 6-7 октомври

В петък се очаква визита от страна на Венецианската комисия