Математическата гимназия в Пловдив все още е без самостоятелна сграда, предаде БНТ.

От 35 години тя ползва тази на ОУ "Драган Манчов" в квартал "Христо Смирненски". По тази причина близо 2000 ученици от 1 до 12 клас са принудени да учат заедно в общо 44 класни стаи, а това затруднява значително учебния процес.

Изграждането на нова база обаче вече е наложително, защото се предвижда през следващите години всички училища да преминат на едносменен режим.

Директорът на Образцовата математическа гимназия "Акад. Кирил Попов" Веселина Карапеева обясни, че децата от основното училище са на целодневно обучение, което е допълнителен проблем, тъй като е почти невъзможно да се организират занимания по интереси като извънкласни дейности.

Столичният кмет обеща едносменен режим за Първа английска

Столичният кмет обеща едносменен режим за Първа английска

Общината отделя 75 млн. лв. за образование

Математическата гимназия не може да съкрати паралелките си, защото компютърните и математическите науки са търсени сред кандидатстващите.

От община Пловдив съобщиха, че има два терена, на които е възможно да се изгради сграда на гимназията. За целта обаче ще бъдат необходими около 20 милиона лева. Заместник-кметът на общината Розалин Петков посочи, че нужните средства ще се търсят от държавата.

Основните изисквания на общината при избор на терена са новата сграда да е безопасна за децата и да е удобна за придвижване.

Учители от Пловдив се боят от съкращения при едносменен режим

Учители от Пловдив се боят от съкращения при едносменен режим

От догодина започва закриването на паралелки