80 пожарникари, горски и ловци издирваха загубили се двама авджии в гората край село Бяла река. Участвали са екипи от противопожарни служби във Върбица и Шумен, горски служители, ловци от местната ловна дружинка, съобщи от МВР.

Издирването започна по сигнал в дежурната част на РДПБЗН - Шумен, постъпил в 21.44 часа в събота вечерта. Сигналът бил за двама ловци, излезли на излет край село Бяла река и по-късно се загубили в гората. Малко след 03.30 часа в неделя издирването било прекратено заради гъста мъгла и проливен дъжд.

Спасителните действия били подновени в ранните сутрешни часове в неделя. На помощ на спасителите се притекли ловци и горски служители. Тази сутрин с издирваните била установена връзка чрез мобилен телефон, те съобщили, че са живи и здрави. Дадени са им указания да не напускат мястото, на което са локализирани.

Малко преди 10:30 часа до тях са стигнали спасителните екипи. Мъжете са в добро общо състояние, предстои да им бъде направен медицински преглед.

Директорът на Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" и ръководител на спасителната операция комисар Иван Иванов благодари на всички, отзовали се и оказали помощ при издирването на ловците.