Община Пловдив отменя предвидената концертна програма по случай Деня на Съединението - 6 септември.

Решението на кмета Здравко Димитров е в знак на съпричастност към пострадалите при потопа по Южното Черноморие.

Няма да се състоят и тържествената заря по повод 138-та годишнина от Съединението на България, както и традиционният прием на кмета. Със средствата, предвидени за него, ще бъдат закупени хранителни пакети за бедстващите.

В програмата за 6 септември, който е и празник на Пловдив, остават следните официални прояви: тържествен молебен в Катедрален храм "Света Богородица", полагане на венци и цветя пред Паметната плоча на майор Райчо Николов, Церемония по връчване на отличието "Почетен гражданин на град Пловдив" на Огнян Видев и Стоян Сърданов, представяне на изложбата "Дарителството има значение" в Регионален исторически музей и вечерната проверка по случай празника.

Йотова не иска Царево да е поредният случай, при който заради властово безхаберие страдат хората

Йотова не иска Царево да е поредният случай, при който заради властово безхаберие страдат хората

Бедствието по Южното Черноморие изисква общите действия на държавата и обществото

Други общини също отмениха предвидените празнични програми заради трагедията.

В знак на съпричастност в Стара Загора се отказаха от подготвения празничен концерт.

По-рано днес стана ясно, че в Бургас също са отменени празненствата по повод Деня на Съединението на България. От 10:30 часа в морския град българското духовенство отслужи молебен за здраве и спасение за всички, които се борят със справянето с бедствието.

И община Приморско отмени отмени празничните прояви. Шести септември ще бъде почетен в Приморско само с церемония по поднасяне на венци пред паметника на Васил Левски.

Припомняме, двама души загинаха в потопа по Южното Черноморие, а две жени остават в неизвестност. Десетки пътища бяха залети, след като реките в региона преляха, а мостът на пътя Царево - Ахтопол пропадна. Без електричество за различен период от време останаха няколко курортни зони. Коли и каравани бяха завлечени в морето. В община Царево беше обявено бедствено положение и над 100 души бяха евакуирани от града.

Ден на траур в община Царево, две жени още се издирват
Обновена

Ден на траур в община Царево, две жени още се издирват

61-годишен строител е втората жертва на бедствието, изчезналите са майка и дъщеря