Напълно локализиран и ограничен е пожарът край ямболското село Малко Шарково. Огънят е засегнал над 2000 дка ниска растителност и лесонепригодни площи.

Продължават усилията на пожарникари, служители на местното горско стопанство и 35 военнослужещи за пълното доизгасяване на огъня, съобщиха от МВР.

Причините за пожарите са в процес на установяване. Предвид високите температури и опасността от тлеещи огнища, наблюдението на района ще продължи.

Припомняме, в четвъртък се разрази пожар между ямболските села Малко и Голямо Шарково, Ситово и Мамарчево.

Продължава потушаването на пожара до границата ни с Турция
Обновена

Продължава потушаването на пожара до границата ни с Турция

По-късно ще пратят военни на помощ, мъгла пречи на виждането

Засегнати са около 1000 декара смесена гора и сухи треви. Няма опасност огънят да достигне до населени места. В гасенето са включени шест противопажарни автомобила от Ямбол, участваха служители на горското стопанство.

Очаква се да пристигне техника от Пловдив, която да направи земни просеки.

Пожарът е избухнал в четвъртък около 14 часа от запалено стърнище или от пасище. Все още не е ясна причината за него, но поради силния вятър бързо се е разпространил и е обхванал около 1000 декара гора и сухи треви. Няма опасност за населението.

Борова гора пламна край Ардино
Обновена

Борова гора пламна край Ардино

Засегнати са над 100 декара

Пламъците бяха обхванали около 1000 декара гора и тревисти площи, заради вятъра. Гасенето бе трудно, заради стръмния терен, по който не може да мине техниката.

Повече от 60 служители на горските стопанства и десетки пожарникари от Елхово, Ямбол, Средец и Тополовград се включиха в гасенето.

В петък в потушаването на огъня се включиха и военнослужещи от Сухопътните в землището на село Малко Шарково, Община Болярово,  Ямболско.

Под ръководството на командира на формированието капитан Захарий Димитров, бойци и специализирани автомобили участваха в локализирането и потушаването на пожара и пожарогасителните работи в сухи треви и горски масив.