Патрулни автомобили на ОДМ на МВР са разположени по невралгичните точки в Пловдив заради проливния дъжд. Там има и дежурни екипи на ОП "Чистота" и почистващата фирма КМД. Това съобщи пресцентърът на полицията.

Още в по-лекия дъжд бе създадена организация полицейски екипи да отклоняват движението от затруднените участъци, а след усилването на дъжда е свикан Кризисен щаб.

650 сигнала са получени за около 4 часа в РДПБЗН-Пловдив

650 сигнала са получени за около 4 часа в РДПБЗН-Пловдив

Оперативна обстановка към 22.30 часа

Постъпила е информация за неработещи светофарни уредби и по разпореждане на директора на полицията старши комисар Атанас Илков на големите кръстовище се осъществява ръчно регулиране до отстраняване на аварията. Има изгорели стрелки на жп гарата в града и влаковете се управляват на ръчен режим, заради което се движат със закъснение.

Пак порой и градушка в Пловдив
Обновена

Пак порой и градушка в Пловдив

Проливен дъжд в села до Елена и Ловеч

Продължава да бъде усложнено състоянието и са затворени за движение подлезите на "Скобелева майка" и ул."Гладстон", бул. "Марица юг" под моста на бул. "Васил Априлов" и железния мост, бул. "Шести септември" преди моста "Адата", ул. "Найчо Цанов", части от бул. "Санкт Петербург", бул. "Освобождение" до военните поделения, Коматевско шосе, бул. "Христо Ботев" - от Сточна гара до бул. "Източен".

МВР: Пожарната работи по стотици сигнали за наводнени имоти

МВР: Пожарната работи по стотици сигнали за наводнени имоти

Обстановката в България след проливните дъждове

Полицията отправя апел водачите на автомобили да се движат с повишено внимание по пътя Асеновград - Чепеларе заради паднали камъни на платното, както и пешеходците да не използват подлезите в Пловдив до цялостното им отводняване и почистване. Патрули на Общинска охрана обхождат съоръженията, които са обезопасени със сигнални ленти.